Blog

Grejalice za kupatilo

Kada je kupatilo jedna od prostorija u Vašem domu do koje ne dolazi toplota u sezoni loženja ili je potpuno bez ijednog grejnog tela sigurno je da će Vas hvatati jeza svaki put kada treba da se pripremite za tuširanje ili kupanje u kadi. Sa privremenim grejanjem u vidu neke sobne grejalice ili radijatora može se kupatilo dosta zagrejati na ovaj način ali je i potrebno da konstantno premeštate grejna tela, razvlačite kablove itd. Kupovinom namenske grejalice za kupatilo rešili ste problem grejanja na pravi način.

Zidne grejalice za kupatilo:

Jedno od rešenja je kupovina zidne grejalice japanskog proizvođača sa snagom od 2000 vati. Uz adekvatno grejanje koje Vam ova grejalica može pružiti u kupatilu postoji i funkcija hlađenja koju takođe možete po potrebi koristiti. Dizajn ove vrste grejalice podseća na unutrašnju jedinicu klima uređaja. Na prednjoj strani u smeštenoj konzoli nalaze se dugmići a uz njih prijemnik sa infracrvenim zrakom koji služi za daljinsko upravljanje. Nad dugmićima postoje lampice čija je uloga pokazivanje trenutnog režima rada kao i tajmer. Na drugoj strani grejalice nalazi se prekidač. Daljinski upravljač ima dugmiće identičnih funkcija kao konzola, pruža mogućnost pokretanja i zaustavljanja rada uređaja, odabir različitih režima, njihanje krilaca i podesivost tajmera. Prednja strana ove grejalice ima ploču koja se može podići i omogućiti pristupanju zamene filtera.

Režim hlađenja kreće odmah pri uključivanju grejalice i pritiskom na određeno dugme postepeno prelazi u režim grejanja i koristi polovinu svoje snage. Određeni dugmići služe za pojačavanje grejanja sve do postizanja maksimalne snage a sledeći pritisak na dugme uređaj vraća na prvobitno hlađenje. Zaštita od pregrevanja je svakako velika prednost ove grejalice, kao i to što se grejalica ne isključuje automatski već postepeno kako bi mogla da se ohladi.

Automatskim njihanjem krilaca može se usmeriti protok vazduha a tajmer pruža mogućnost podešavanja vremena u intervalu od pola sata do četiri sata ili kombinovanjem maksimalnog vremena rada od sedam i po sati. Ovaj uređaj može vrlo pristojno zagrejati kupatilo od nekih 5, 6 kvadrata i sa maksimalnom snagom može se dostići prijatna temperatura za 30 – ak minuta.

Postavljanje norveških grejalica:

Uz norveške radijatore i grejalice dobili ste odlično rešenje u brzom i efikasnom dogrevanju prostora. Ukoliko sa osnovnim grejanjem nije postignuta optimalna temperatura u prostoriji, dovoljno je da se podese radijatori ili grejalice na temperaturu od 22 stepena čime ćete u jako kratkom roku doći do ugodnog i prijatnog osećaja i željene temperature. U isto vreme kada se osnovno grejanje isključi u toku noći, sa ovim radijatorima može se održavati temperatura sve do jutra i ponovnog aktiviranja centralnog sistema grejanja. Pri tom, s obzirom na mogućnost podešavanja, u trenutku startovanja osnovnog sistema norveške grejalice ili radijator će se automatski ugasiti. U prelaznom periodu u toku godine se najbolje vide glavne prednosti ovih grejnih tela. S obzirom da je reč o pokretnim grejalicama kojima nije potrebna montaža i dodatna ugradnja pružaju Vam mogućnost postavljanja apsolutno na svim mestima. Ukoliko ste se odlučili za klasične norveške radijatore koji imaju podne nosače oni se takođe mogu premeštati s jednog mesta na drugo i odlični su u dogrevanju prostora.

Jedna od najekonomičnijih grejalica na našem tržištu:

Njena uloga je prvenstveno u dogrevanju ili grejanju u prelaznom periodu. U pitanju je jedna od najmanjih pokretnih norveških grejalica koja ima izuzetno elegantan i kompaktan dizajn. U poređenju sa kvarcnom ili nekom drugom vrstom grejalica radi se o dosta puta ekonomičnijem uređaju sa manjom snagom, drugačijim principom rada i specijalnom konstrukcijom.

Odmah pri uključivanju dolazi do zagrevanja grejača i strujanje toplog vazduha za samo par sekundi. Uz veliku cirkulaciju vazduha žarenje grejača je sprečeno i s obzirom na nisku temperaturu ne šteti podovima jer ne isušuje i ne menja njihovu boju. Što se tiče ukupne snage grejalice ona iznosi 1500 vati i uz pomoć dva prekidača pruža mogućnost rada na 600 ili 900 vati naizmenično ili oba grejača u isto vreme u punoj snazi.

Ugradnja električnih sušača peškira:

Najnovija tehnologija primenjena na grejnim kablovima dovodi do maksimalne uštede energije. U poređenju sa klasičnim sušačima peškira koji imaju vodu i grejače, električni sušači omogućavaju minimalnu potrošnju električne energije. Kada se govori o tehničkim prednostima, sušači su sastavljeni od grejnih kablova kojima se može postavljati i podno grejanje sa garancijom do 10 godina. S obzirom da kod njih ne postoji punjenje, (voda, ulje i sl.) imaju potpuno bešuman rad i lako se održavaju. Uz klasičan dizajn i jednostavnu montažu Vaše kupatilo ste opremili uređajem kojim ujedno zagrevate ovaj prostor a možete i sušiti veš. Do zagarantovane bezbednosti i komfornosti možete doći upravo uz pomoć električnih sušača, a odabir bele ili hromirane boje stvar je vašeg ličnog ukusa i želje.

Ukoliko se pitate na koji način možete povezati sušač peškira jedan od predloga je da ukoliko imate iskoristite kabal iznad vrata kupatila koji služi za povezivanje grejalice. Može se čak povezati paljenje i gašenje sušača na prekidaču, pored svetla, što je dodatna prednost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *