Blog

Ideje za drvene detalje u vašoj kuhinji

Drveni detalji bilo gde u vašem stanu ili kući uvek mogu dobro da izgledaju. Drveni detalji nikada neće izaći iz mode i uvek će na neki način predstavljati deo jednog trenda. Koliko god da se danas govori o retro stilu, činjenica je da drveni detalji nikada nisu potpuno bili skrajnuti. Kada se govori o retro stilu uređenja kuhinje uglavnom se misli na te drvene rustične materijale i oblike kojima treba da obogatite svoj kuhinjski prostor. Takve kuhinje danas mogu da izgledaju vrlo luksuzno, a samim tim i da koštaju mnogo. Ako se odlučite da uređujete kuhinju, ili se možda odlučite na ugradnju kuhinje po meri, na način na koji se vama dopada i odlučite se za drvene detalje, mi imamo nekoliko rešenja, odnosno ideja za vas.

Drvene police za vino

Vino i drvo – savršena vizuelna kombinacija.Ovaj savršeni produkt dolazi nam upravo iz drvenih burića i zar ne bi bilo savršeno da završi na drvenoj polici? Držači za vino nekada mogu da izgledaju previše rogobatno i sa mnogo detalja. Zato bi najbolje bilo da uređujući kuhinju napravite i drvene police za vino i da tu držite vaša omiljena vina, kao i vina koja ste dobili na poklon.

Samim tim u samom srcu vaše kuhinje imate kolekciju najboljih vina, poređanih na jedan način koji bi se verovatno svakom posetiocu dopao.

Drvene saksijice za vaše kućno cveće

Ljubitelji kućnog cveća će se uvek truditi da svoje cveće održavaju i da ga neguju na najbolji mogući način. Cveće ulepšava prostor, a njegova uloga u kuhinji može biti višestruka. Pored toga što će doprineti da prostor izgleda lepše, može imati i ulogu opuštajućeg faktora za onog ko u toj kuhinji provodi najveći deo vremena.

Drvene saksije za cveće se nameću kao jedno logično rešenje, jer sa ovakvim izborom nikada ne možete pogrešiti. Uređujući kuhinju na ovaj način vi brinete o svakom detalju, a samim tim to znači da brinete i o sebi.

Pletene drvene korpe u kuhinji

Uređenje kuhinje nekda zahteva od vas dodatnu kreativnost. Što ste više kreativniji i pomalo luckasti, to znači da će vaša kuhinja bolje izgledati. Oslobodite se klasičnih detalja koji se podrazumevaju kao neizostavni u kuhinji. Uredite kuhinju prema vašim željama. Pletene drvene korpe mogu da imaju različitu funkciju, na vama je da odlučite na koji način želite da ih koristite.

Da li će to biti manje drvne korpe u kojima možete držati krpe ili će to biti veće korpe za odlaganje nekih većih stvari – vaš je izbor.

Drveni šank ili podloga za šank

Kako je uređenje kuhinje vaša stvar onda treba od samog početka razmišljati. Ukoliko ste već zatekli kuhinju kakva jeste i nemate mnogo prostora za promenu, a trenutno niste u mogućnosti da je renovirate, onda treba da promenite one stvari koje se mogu promeniti. Ako je na primer kuhinja rađena po meri i ne postoji mogućnost za promenu, u ovom slučaju šanka na primer, to znači da vi možete neke stvari da dodate.

Drvena ploča koja bi se nadogradila na šank je odlična ideja. Odmah će promeniti izgled šanka i učiniti da deluje sasvim drugačije i novije. Tako možete da uradite i sa drugim elementima u vašoj kuhinji kada uređenje kuhinje dođe na red.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *