Blog

Ideje za enterijer: uređenje kupatila male kvadrature

Ako biste želeli da ovog proleća unesete neke promene u svoj enterijer, predlažemo Vam da to bude uređenje kupatila, koje ma koliko malo, itekako može biti moderno adaptirano.

Iako to često nije slučaj, prostoriji u kojoj počinjemo i završavamo dan, i u kojoj se takođe možemo i opuštati, trebalo bi da posvetimo malo više pažnje, te da je sredimo u skladu sa svim trendi kretanjima ove sezone. Kako biste pametno započeli i sproveli uređenje kupatila, te utrošili što manje finansija na sve radove, počnite sa dobrim planom.

Dobro isplanirajte uređenje kupatila

Uređenje kupatila čak i manje kvadrature zahteva dobro isplaniran budžet. Ukoliko želite potpunu promenu, što će reći – i promenu keramičkih pločica i sanitarija, obavezno planirajte nešto veći budžet, jer se neretko dešava da pojedini radovi ne krenu po planu, te da zatreba dodatnog materijala. Ako, pak, želite da samo osvežite ovu prostoriju, univerzalan savet je da uvek dobro ispratite sezonska sniženja, ali i da proverite da li se za manju cenu u nekim lokalnim radnjicama mogu kupiti sitnice. Uzeće vam možda malo više vremena, ali ćete novac sigurno uštedeti.

Iskoristite čitav prostor pametno

Za uređenje kupatila manje kvadrature svaki centimetar, takođe, mora biti dobro isplaniran.

Stoga počnite od prostora ispod lavaboa, koji se neretko zanemaruje – možete ga zagraditi ormarićem ili vratima, te tu smestiti neophodne sitnice za higijenu ili kućnu hemiju.

Uz to, uređenje kupatila manjih dimenzija takođe možete započeti dodavanjem otvorenih uskih polica na zidove, na koje takođe možete smestiti sve potrepštine. Razmislite, primera radi, o zidu iznad vodokotlića, i dobro ga iskoristite. Ugaone police u tuš kabini su takođe dobro rešenje.

Kada je u pitanju ogledalo, za uređenje kupatila manje veličine obično se biraju uski ormarići sa ogledalom sa prednje strane, jer se na ovaj način pametno štedi prostor.

Vizuelno uvećajte prostoriju

Dekorateri daju i mnoge ideje kako možete vizuelno uvećati prostoriju. Najpre, uređenje kupatila manje kvadrature može se svesti na izbor što dužih i širih pločica, koje će odavati utisak šireg i višeg prostora. Ukoliko imate mesta, iznad lavaboa možete dodati što veće ogledalo, bez obzira na to da li je dodato na uski ormarić. Trudite se i da police ili zatvoreni ormari budu što uži, i za uređenje kupatila ovog tipa birajte one koji se malo drugačije otvaraju – primera radi, izvlače sa strane i slično.

Sitnice mnogo znače

Sitnice takođe mogu biti presudne ako je cilj za uređenje kupatila njegovo vizuelno uvećanje.

Najpre, tu su podne prostirke, kojih ne bi trebalo da bude više od dve veće – ispred tuš kabine i lavaboa. Zatim, boje svedite na maksimalno tri, od kojih bi dve morale da budu tamnije i/ili neutralnije, dok jedna jarka treba da bude tek boja detalja.

Kako ovo uređenje kupatila treba da donese i utisak prostora, bočice poput onih za tečni sapun, čaše za četkice i pastu za zube i slično birajte u istoj nijansi, jer šarenilo odaje utisak pretrpanosti prostora. Peškire takođe sve birajte u jednoj boji, i trudite se da samo onaj za ruke bude vidljiv, a ostale sušite na nekom drugom mestu u kući ili stanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *