Blog

Ideje za uređenje kuhinje: Monohromatski stil

Dakle, u modnom smislu, monohoromatski stil je odlika dobrog modnog ukusa, svedenosti i elegancije, klasike i otmenosti, a ako pratite trendove kada je oblačenje u pitanju, zašto te trendove ne biste iskoristili i za uređenje svog doma, odnosno, uređenje kuhinje?!

Monohromatski stil je prilično minimalističi, a minimalizam je trend broj jedan kada je uređenje enterijera u pitanju. Stoga, ne samo da će vaša kuhinja izgledati odlično ovako uređenja, već će i sam proces, odnosno, samo uređenje kuhinje trajati kraće i zahtevaće mnogo manje truda. Uostalom, setite se – samo minimalistički, samo monohromatski!
Kako izgleda uređenje kuhinje u monohromatskom stilu?

Boje

Pre svega, potrebno je odrediti koje boje će biti vaša kuhinja. Da li želite da to bude neka vatrena i trendi boja poput bordo, hladna ali osvežavajuća poput plave, sive ili tirkizne ili ćete pak odabrati proverenu kombinaciju crne i bele uz dodatak metalik detalja? Naravno, ako je vaš izbor bordo, uvek možete kombinovati više nijasni ove boje, a monotoniju „razbiti“ metalik detaljima koji su zapravo uvek mudar potez kada je uređenje kuhinje u pitanju. Svakako, šta god da je vaš izbor, trebalo bi da kuhinja na kraju izgleda ujednačeno i zaista svedeno. Uostalom, setite se kako izgleda potpuno nova kuhinja koju ste videli u salonu nameštaja – to je ono što želite!

Detalji

Kada je u pitanju uređenje kuhinje u minimalističkom stilu, prva pomisao je da ovakav stil uređenja kuhinje zapravo i ne zahteva detalje, ali, gledajte na to ovako – i nedostatak detalja je detalj! Prilikom uređenja kuhinje na ovaj način zaista izbegavamo sve što je suvišno pa tako nećemo čuvati sve one „džidžabidže“, suvenire, ukrase i sitnice koje više skupljaju prašinu nego što nečemu služe. Njih sačuvajte za druge prostorije. Ako je kuhinja uređena u monohromatskom ili minimalističkom stilu detalji će biti sve stvari koje zapravo nisu detalji – na primer, stalak sa šoljama (koji će biti metalik, sa šoljama u boji kuhinje), aparat za kafu (takođe metalik ili u boji kuhinje) , kutije za kafu, šećer, začine (pogađate, takođe treba da se „stope“ sa enterijerom), činija sa voćem na stolu i slične sitnice koje su zapravo korisne, imaju svrhu i moraju da se nađu tu negde, ali ništa više od toga.

Celokupan utisak

Znamo, neće svako voleti ovakav stil uređenja kuhinje i to je normalno. Mnogi od nas nisu navikli na minimalizam kao stil života i svi uvek čuvamo sve i svašta, a čak i kada su nam kuće sređene cakum-pakum, uvek u njima nedostaju još samo od popa uši! Dakle, ako želite ovakvo uređenje kuhinje, morate da zaboravite na sve ovo. Celokupan utisak treba da bude, kao što smo već spomenuli, poput nove kuhinje u salonu nameštaja, kuhinje sa stranica časopisa o uređenju enterijera, kao sve one luksuzne kuhinje koje ste videli na televizoru i za koje se pitate da li ih uopšte neko koristi. Utisak treba da bude nekako nedovršen, kao da nešto fali, a zapravo imate samo ono što vam je zaista najneophodnije!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *