Blog

Jednostavno uklapanje PVC stolarije u ambijent? Moguće je!

Iako je jedna od glavnih kritika koju PVC stolarija dobija njeno teško uklapanje u enterijer, zbog bele boje koja je jednostavna i može delovati sterilno u različitim ambijentima i još manje se uklapati u one retro dizajna, ovaj vid stolarije zapravo je veoma lako uklopiti u svaki prostor.

Kako se PVC stolarija od skoro proizvodi u svim mogućim bojama i teksturama, to je sada neuporedivo lakše doneti odluku, bez obaveze biranja između funkcionalnosti i estetike. Sigurni smo da će široka ponuda zadovoljiti i one koji do poslednje sitnice vode računa o uređenju svog doma ili poslovnog prostora.

PVC stolarija i folije

PVC stolarija od nedavno se može prekiriti različitim folijama koje dolaze u boji i teksturi, odnosno šarama drveta.

Podjednako otporne kao i PVC stolarija sama, folije pružaju estetska rešenja dok su istovremeno prilagodljive svim vremenskim uslovima, od temperaturnih razlika do različitih vrsta padavina i vlage. Upravo je tu glavni razlog zbog kog se sada prilikom renoviranja stana ili kuće možete bez bojazni odlučiti za savršenu izolaciju i pametan estetski izbor, bez previše premišljanja.

Iako je izbor mnogih kupaca svetlija boja folija zato što se manje na istim vidi prašina, PVC stolarija je zapravo veoma laka za održavanje u svim varijantama i zahteva tek povremeno brisanje krpom za prašinu, te ovo ne mora biti i Vaš izbor.

Slaganje nameštaja i PVC stolarije

Dizajneri predlažu da se PVC stolarija kombinuje najpre sa nameštajem u prostoriji, kako biste stvorili savršenu osnovu za sve ostale detalje koji će ujedno činiti i sam stil enterijera.

Tako se možete odlučiti da PVC stolarija bude postavljena u istoj nijansi i teksturi kao i sam nameštaj, ili sve uraditi po principu kontrasta, te uz svetao nameštaj učiniti da bude postavljena tamna PVC stolarija i obrnuto.

Prilikom izbora trebalo bi da posebno imate na umu želite li da se PVC stolarija na neki način ističe i bude u prvom planu. Ako je Vaš odgovor negativan, onda će umesto kontrasta biti bolje da igrate na sigurnu kartu i birate folije u istoj boji nameštaja, kako bi se ceo prostor slio u jednaku vrstu pozadine koju će kasnije akcentovati ostali detalji.

Uklapanje zavesa i ostalih detalja

Pametno odabrana i PVC stolarija koja će biti u skladu sa ostatkom prostora pruža zaista obilje mogućnosti i za izbor zavesa. Jedna od njih je svakako odluka za rolo zavese koje će omogućiti da PVC stolarija bude vidljiva oku, te nemojte prezati od ovog rešenja ako cenite moderna uređenja prostora i volite stvaranje utiska što veće površine.

Sa druge strane, možete se odlučiti i za klasične venecijanere, pogotovo ako se radi o poslovnom prostoru. Sa njima se najbolje uklapa PVC stolarija u klasičnoj beloj ili svetlijoj boji drveta.

Na samom kraju, posebno dobar izbor – pogotovo za dnevne i spavaće sobe – predstavljaju tekstilne zavese, koje se odlično slažu sa svim folijama koje PVC stolarija može imati, a posebno sa onima gde je zaista vidljiva tekstura drveta. Tako se na dva načina postiže utisak topline doma, što je većini onih koji vole udobnost u svom životnom prostoru cilj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *