Blog

Kako da odaberete pravog električara?

Dobrog čoveka je teško naći. To važi za brak, prijateljstvo ali i za zanatlije. Koliko su našem telu potrebni poverljivi lekari, toliko su našem domu neophodni dobri majstori da sačuvaju njegov kvalitet i povrate isti kada se on umanji. Sve zanatlije su izuzetno važne za naš dom, ali su električari, u moderno doba, ljudi od kojih najviše zavisimo. Zbog naše zavisnosti od elektronskih uređaja s kojim raspolažemo, posao električara u ovom trenutku cveta.

Naravno, najviše posla imaju oni koji su izgradili vernu klijentelu kroz godine dobrog i kvalitetnog rada po komšiluku. Uprkos nemanju mladih naraštaja da preuzmu štafetu od stare garde, stariji električari i dalje guraju i postaju sve bolji i bolji. Godinama se stiče sigurnost i stabilnost rada koja dovodi do sigurnosti u električara.

Pošto verujemo da mnogi nemaju svog električara još uvek, ili su možda nezadovoljni trenutnim, evo nekoliko saveta i činjenica na koje treba da obratite pažnju pri izboru kvalitetnog majstora za vaš dom.

Iskustvo

Presudan faktor tokom donošenja odluke u vezi izbora bilo kog majstora, posebno električara. Ovo duplo važi ukoliko je potrebno da radite ozbiljnije popravke, odnosno ukoliko tek treba da sprovodite instalacije kroz dom i da se bakćete sa hiljadu sitnica koje proizilaze iz toga. Ono što je fascinantno je da je za električarski posao iskustvo presudno, iz dva razloga.

S jedne strane, neophodno je majstoru, da ne bi doveo vaš dom do uništenja, kratkog spoja ili da ne bi sebe povredio na poslu. S druge strane, neophodno je vama, da znate kako da prepoznate ko ima, a ko nema iskustvo. Stabilnost rada i sigurnost koju u korisnika uliva sigurna majstorska ruka su nešto što se ne može baš lako meriti, ali izuzetno mnogo znači.

Ukoliko majstor zna šta radi, to će vam uštedeti vreme, novac i nerve, jer nećete morati da jurite druge majstore koji će ispravljati greške prethodnika i nećete morati da brinete o stvarima koje su u vezi sa popravkama jer će to sve zapravo biti sređeno stabilnom i sigurnom rukom na koju ćete moći da se oslonite. Zato, pamet u glavu i odaberite iskustvo.

Poštovanje rokova

Krucijalna stvar kod svih majstora je poštovanje rokova. Ukoliko nekome zacrtate rok da nešto uradi a on ga ne ispoštuje, možete biti sigurni da se radi o nepoštenoj i neodgovornoj osobi.

Ovo je posebno istina kada su majstori u pitanju jer oni sami ugovaraju svoje poslove, znaju svoje obaveze i iznose sopstvenu ponudu vama- korisniku, nakon toga vi predlažete termin početka i završetka radova koji svakako mora biti ispoštovan. Tako da, ukoliko vidite da rokovi predstavljaju problem, možda je vreme za zamenu majstora.

Preporuka

Odaberite nekog kome verujete da vam predloži majstora. Nema sigurnije opcije od toga, ukoliko naravno odaberete osobu kojoj verujete i u koju imate poverenja. Ako jednom pogodite majstora, nećete, nadamo se, nikada morati da ga menjate.

Tako da, jednom dobijen kvalitetan električar, zauvek ostaje vaš majstor i postaje porodični prijatelj. Reklama je najbolja ukoliko je iskrena a iskrenije od lične preporuke ne može biti. Zato obratite pažnju na prijatelje koji su možda imali sličnih problema i potražite njihov savet i, na kraju krajeva, preporuku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *