Blog

Kako da vaša kuhinja izgleda kao sa najbolje Instagram fotografije?

Proteklih nekoliko godina socijalna mreža koja se pojavila uzela je primat nad svim, negom, modom, izgledom, uređenjem doma, moglo bi se u stvari reči, nad celokupnim uređenjem života. Ono što se u najvećoj meri propagira na Instagramu jesu lepota, savršen izgled, te često i luksuz. No, nije uvek sve kako izgleda, nekad se radi i samo i prividu. Ali, ono šta se svakog dana može videti u velikoj meri jesu savršeni domovi, predivno uređene sobe, saloni, kuhinje… Pa, ako i vi želite da imate možda kuhinju kao sa instagrama, kako biste možda i imali za sebe neke kul fotografije, ali i lep osećaj svakog dana kada u nju uđete ili dok spremate omiljenu hranu, evo nekoliko saveta uz koje to možete i da postignete.

Pločice

Kako podne, tako i zidne, pločice su izgleda od velike važnosti. Dok su nekada, u vreme pre društvenih mreža, bile popularne one velike, jednobojne, sjajne, sada se trend sasvim promenio. Što manje, savršeno uklopljene, sa raznim radovima na sebi, sa mozaicima, arabeskama ili nečim drugim, to će biti bolje i lepše će izgledati. Naravno, bitno je tako šareniji enterijer uklopiti sa ostatkom nameštaja i detalja, koji se onda biraju pažljivo.

Boje

Kada se krene od početka, a videli smo da su to pločice, bitno je da sve ostalo bude u nešto „smirenijim“, jednobojnim tonovima, kako bi se sve odlično uklopilo. Trenutni trendovi pokazuju da se najpopularnije bele i crne kuhinje, a u svemu tome, dobar je izbor jedno od to dvoje, jer nikada ne mogu da postanu nešto što nije u trendu, te detaljima može često da se menja sam izgled celokupnog enterijera.

Kuhinje po meri

Vrlo je važno da svaki khunjski element savršeno bude uklopljen u celokupni prostor, te da nema nekih neiskorišćenih ćoškova ili nekih „rupa“ koje loše izgledaju, zbog čega je najbolje izabrati kuhinje po meri. Osim toga što budu na najbolji način uklopljene u prostor, kuhinje po meri su jedno od najekonomičnijih rešenja, a na taj aspekt uvek treba obratiti veliku pažnju. I na kraju, kuhinje po meri vam jedine omogućavaju da imate kuhinju kakvu ste zamislili u svojoj glavi, jer možete čak i da je nacrtate, te da to dobijete od majstora kojima poverite ovaj sigurno najbitniji kutak svog doma.

Detalji

Kada bude gotov ovaj, možemo reći najveći deo posla, dolazi vreme da svoju kuhinju oplemenite raznoraznim detaljima i da je time u stvari učinite da izgleda kao sve one savršene kuhinje koje se svakodnevno nalaze na društvenim mrežama. Odaberite neke dekorativne elemente koje uz to možete i da koristite, poput zanimljivih, velikih staklenih posuda, kutija, za raznorazne namirnice, jer izgledaju veoma lepo, daju posebnost vašoj kuhinji, a svakako su i korisne. Ubacite neke sitne biljke, možda najbolje neke začinske koje možete tako sveže da koristite u kuvanju, a koje u nekim interesantnim saksijama daju baš taj izgled kao sa instagrama. I na kraju, naravno, posavetujte se sa svojim omiljenim društvenim mrežama, kako biste uspeli da i sami imate prostoriju o kakvoj sanjate jer ste je kod nekoga već videli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *