Blog

Kako odabrati molera?

Dekorisanje stana može da bude zanimljiv posao, jer ideje o tome kako biste želeli da izgleda vaš stan, možete da pretočite u delo. Sve odluke donosite sami, da li ostavljate stari nameštaj ili kupujete novi, kako će biti raspoređen, koje boje će biti na zidovima.

Kada je u pitanju krečenje, osobu koju bi trebalo da kontaktirate je moler. Ukoliko želite da stan bude okrečen baš onako kako želite u što kraćem vremenskom periodu, taj posao će najbolje obaviti majstor. Moleri imaju odgovarajuću opremu, znaju i razne cake kako da svaka vaša ideja bude sprovedena u delo (kada je reč o malo zahtevnijem radu).

Kada ste već sve isplanirali, ostaje da odlučite kod molera da zovete? Dva su kriterijuma na osnovu kojih ovo birate, koliko se uklapa cena njegovog rada u vaš budžet i da li je zaista majstor svog zanata.

Preporuka

Ako niste koristili usluge molera ranije, a znate da ne možete sami da okrečite stan i da to izgleda baš kao što ste zamislili, onda je najbolje da pitate nekog od svojih prijatelja za preporuku. Od njih možete dobiti najpreciznije informacije o tome koliko vremena treba da se odradi taj posao, koliko je moler raspoložen za saradnju i na kraju koliko je sve to uredno urađeno.

Postoji mnogo molera koji su jako uredni i izbeći ćete skidanje kreča sa prozora, vrata, podova, utičnica. Pogodnost ovog načina odabira molera je upravo ta što je najjednostavniji. Pored toga što je najlakše, imaćete i potvrdu o kvalitetu rada majstora, od osobe koja je zadovoljna.

Reklame iz poštanskog sandučeta

Ukoliko ste tip osobe koja ne obraća pažnju na reklamni materijal koji svakodnevno nalazite u poštanskom sandučetu, a potreban vam je moler, onda je pravo vreme da obartite pažnju. Ovo je jedan od načina kako da izaberete lokalnog molera za kog niste znali, a živi u vašoj blizini.

Online

Opcija koja je dostupna svima koji poseduju računar i internet, na pretraživaču možete naići na niz oglasa preko kojih možete kontaktirati molere. Takvi oglasi su korisni, jer ćete naići na komentare onih koji su već bili korisnici molerskih usluga i na osnovu njih, možete da procenite da li vam neko odgovara. Još jedna informacija koja može biti od značaja je da saznate koji od molera je najbliži vašoj lokaciji.

Agencije

Tražeje molera preko agencije je pored preporuke najsigurnija opcija. Agencije koje se bave pružanjem molerskih usluga garantuju pouzdane majstore, koji su profesionalni i koji će posao uraditi baš onako kako želite. Ovakve agencije će vam ponuditi i kataloge kako biste se upoznali sa konkretnim radovima majstora. Ovo vam može dodatno olakšati stavri, ukoliko se dvoumite oko nekih rešenja ili možete da se opredelite za neki interesantan dizajn zida koji ste kod njih videli.

Ovaj način izbora molera može da bude skuplji u odnosu na prethodna tri, jer cena uključuje i agencijske usluge. Ako ste osoba koja voli da stvari drži pod kontrolom i da ne prepušta ništa slučajnosti, ovo je onda najbolji metod u potrazi za pravim majstorom.

Ovo su neki od konkretnih predloga kako izabrati molera, dok je odluka kako ćete to uraditi vaša!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *