Blog

Kako uklopiti crvenu boju u kuhinju?

Crveni detalji bilo gde da se nalaze, da li u vašem stanu, garderoberu, nakitu, detaljima uvek čine da taj predmet ili prostorija dobije drugačiju notu. Dokazano je da crvena boja privlači pažnju, a primetićete i da većina proizvoda na sebi ima bar nešto crveno, što samo potvrđuje ovu teoriju. Malo crvene uvek može da razbije monotoniju, da doprinese boljem enterijeru, a samim tim da doprinese da se vi bolje osećate. Uređenje kuhinje samo po sebi može da bude vrlo interesantno ukoliko tome želite da se posvetite maksimalno. Ako ste ljubitelj crvene boje, onda ne treba da se suzdržavate u pogledu ove stavke kada se povećujete uređenju kuhinje. Mi vam predlažemo nekoliko ideja kako da crvenu boju najbolje iskoristite u ovom delu vašeg doma.

Najlakše – crveni zidovi ili crveni kuhinjski elementi

Crveni zidovi u kuhinji po meri su apsolutno dopušteni, ukoliko se vama to dopada. Međutim, ako ste se odlučili da vaši zidovi budu crveni, onda treba da obratite pažnju na ostale detalje. To znači da se možda može provući još koji sitan detalj u crvenoj boji, ali bi generalno trebalo da je izbegavate. S obzirom da zidovi uglavnom zauzimaju veliku površinu vaše kuhinje, to onda znači bi bilo preterano još neki krupni komad prefarbati u crveno. Sa druge strane ukoliko tokom uređenja kuhinje ipak ne želite da prefarbate zidove u crveno, ali želite da crvena bude dominantna u kuhinji, onda vam predlažemo izradu kuhinja po meri u crvenoj boji. Naravno možete kupiti i već izrađene kuhinjske elemente, ali više slobode imate kada naručujete kuhinju po meri, jer tada možete da utičete na mnoge detalje. Naime, možete da birate nijansu crvene boje kakva vama najviše odgovara.

Crveni šank

Ukoliko vaša kuhinja ima šank kao pregradni deo, onda je odlična ideja isti taj šank prefarbati u crvenu. U istom trenutku kada završite primetićete veliku promenu. Na ovaj način može doći do potpune promene same kuhinje, odnosno njenog izgleda. Crvena boja toliko zna da doprinese osveženju prostora, ali i može da utiče na to da taj prostor deluje luksuznije. Odredite još par crvenih detalja negde na visećim policama i uradili ste savršeni posao.

Komplet crvenog posuđa

Verovali ili ne čak i ove crvene “sitnice” mogu savršeno da se uklope i da lepšaju prostor vaše kuhinje. Uređenje kuhinje ne mora uvek da predstavlja celokupno renoviranje i generalno menjanje svih stavki. Nekada, ovakvim detaljima možete doprineti boljem izgledu. Naime komplet crvenog posuđa, koje će se možda naći na nekom vidljivom mestu, automatski će stvoriti drugi utisak.

Crveni tepih

Crveni tepih je uglavnom karakterističan za posebne prilike i velike zvezde. Ali, mi vam predlažemo da deo vaše kuhinje čini i crveni tepih. To može biti crveni tepih sa nekim detaljima, sa nekim drugim dodatnim bojama, koje se jednako dobro uklapaju u celokupni enterijer. I ovaj detalj je znak da uređenje kuhinje nekada može da bude jednostavno, a da ima zaista snažan efekat. Ovu promenu primetiće svi koji budu zakoračili u vašu kuhinju. Pored toga što će doprineti izgledu, on će uticati na to da prostor izgleda toplije i popunjenije.

Crvene zavese

Kada su u pitanju crvene zavese bilo gde u vašem domu morate biti obazrivi. Naime, crvene zavese nekada mogu da deluju vrlo provokativno i nametljivo. Zato morate da obratite pažnju na dizajn i nijansu, ali i na detalje koje se nalaze na zavesi. Tek kada u potpunosti budete sigurni da crvena zavesa priliči vašoj kuhinji onda bi trebalo i da je okačite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *