Blog

Koje led sijalice kupiti

Među najnovijom generacijom izvora osvetljenja široke primene spadaju LED sijalice. Njihov rad odnosno izvor osvetljenja zasniva se na korišćenju svetlećih dioda. Osnovne karakteristike LED sijalica su izražena dugotrajnost kao i visoka energetska efikasnost sa nešto većim početnim troškovima u poređenju sa uobičajenim izvorima svetlosti ali ipak znatno isplatljivijim. Hemijskom dekompozicijom LED čipova nakon izvesnog vremena dolazi do smanjenja njihovog svetlosnog fluksa što je slučaj i sa konvencionalnim sijalicama ali im je vek trajanja duži i do deset puta. Kod najnovijih modela je to više od 50. 000 časova.

U tehnologiji i njenom razvoju kada su svetleće diode u pitanju napredak je vidljiv gotovo svakodnevno. Organske i polimerne diode se konstantno usavršavaju kako bi se smanjili troškovi proizvodnje a poboljšao njihov kvalitet.

Zbog čega se treba odlučiti za LED sijalice?

Kućni budžet je opterećen do 30 procenata sa prosečnom potrošnjom električne energije koja odlazi na osvetljenje. Sa LED sijalicama i diodama je znatno izražena energetska efikasnost i jedan su od najboljih rešenja.

Potrošnja LED sijalica je 90 procenata manja u poređenju sa klasičnim sijalicama a dugotrajnost znatno veća i od običnih koje imaju užarena vlakna i od štedljivih. Klasično osvetljenje je veoma osetljivo prilikom promena napona koji se često dešava, što nije slučaj i sa LED rasvetom koja omogućava beskonačno uključivanje i isključivanje što nikako neće uticati na skraćenje njenog životnog veka.

Najmodernija rasveta:

Jedan od apsolutnih hitova u poslednje vreme je oblikovanje nameštaja uz integraciju LED rasvete u same korpuse elemenata. Na taj način ovo osvetljenje se svrstava u neizostavne delove u svakom enterijeru i eksterijeru.

Pored savršene dekorativne i glamurozne uloge koju poseduje, LED rasveta ima izraženu i funkcionalnost samim tim što se može ugraditi na više načina i na najrazličitijim mestima. Ona može osvetleti radnu površinu ili druge delove u prostoriji kao i dvorištu ili terasi.

Sa svetlećim nameštajem otkrivena je nova dimenzija prostora. U vizuelnom smislu mogu se postići najraznovrsniji efekti od olakšanja elemenata nameštaja do njihove podele po zonama, dekorativnom ili lebdećem utisku itd.

Primena svetlosti kao i njeno rasprostiranje i boje imaju direktan uticaj na oblike osvetljenja. Uz tipičnu belu boju karakterističnu za ovu vrstu rasvete mogu se izdvojiti i neke druge boje i nijanse koje su se pojavile sa najnovijim trendovima. Među najaktuelnijim spadaju plava, ljubičasta, zelena ili ružičasta boja. Ubacivanje neke od ovih varijanti mogu se pripisati onim najhrabrijim ali sa konačnim efektom mogu biti nadmašena mnoga očekivanja s toga se dosta puta i isplati eksperimentisati. Pre svega jer se stvara fluidna povezanost sa naglašenom odabranom bojom svetlosti i posebnim efektima koju pruža dekorativna uloga nameštaja naročito kada je noć.

Dnevni boravak, terasa ili bašta najpogodniji su za razne varijante osvetljenja kao i kreiranje različitih ugođaja. Baštenski nameštaj je naročito pogodan za stvaranje odlične atmosfere i žurku u dvorištu.

Ukrašavanje dvorišta:

Ugradna LED rasveta u pojedinim delovima dvorišta kao što su klupe, saksije i sl. dovešće do novog izgleda i estetskog smisla što može dovesti do nezaboravnog ambijenta u letnjem periodu. Stakleni sto sa reflektovanom svetlošću na okolne elemente svakako će doprineti pojačavanju svetlosnih efekata. Razni elementi će Vašu terasu ili dvorište načiniti najprijatnijim mestom za odmaranje i druženje na svežem vazduhu. Svetlosni efekti koje pružaju LED sijalice su veoma atraktivni sa notom radosti i dobrog raspoloženja.

LED rasveta u saksijama izgledaće veoma zanimljivo i lepo i u toku dana samim tim jer ima lep dizajn a tokom noći ima posebnu lepotu i funkcionalnost jer se radi o saksiji i lampi kao jednom elementu koji ne zauzima mnogo prostora. Svaku šarmantnu svetleću saksiju možete postaviti gde god poželite a ona će predstavljati osvežavajući živi predmet i ulepšaće celokupan prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *