Blog

Koji nameštaj se najčešće izrađuje baš po meri?

Masovna proizvodnja, sve više nameštaja od pločastih materijala, inostrani proizvođači nameštaja, ali ipak… Iako vladaju surovi zakoni tržišta i sve se manje obraća pažnja na kvalitet, a u prvi plan se stavlja kvantitet, ima i onih kojima je najvažnije da svoj prostor urede po meri i želji, bez obzira na cenu.

Kada se odlučite za renoviranje stana, ne zaboravite da je opremanje stanova i izrada nameštaja po meri na ceni. Ako se postavi pitanje da li je izrada nameštaj po meri hir ili potreba, s pravom se može reći da je danas ovakav način izrade nameštaja postao neophodan pogotovu kada je renoviranje stana započeto. U tim situacijama se poručuju američki plakari, dečije sobe, ali i kuhinje i drugi specijalni komadi nameštaja.

Renoviranje stana ne znači da treba da izbacite sva nameštaj iz doma, ali nameštaj po meri ima nekoliko prednosti. Na prvom mestu jeste kvalitet materijala od kojeg se on izrađuje, kao i sam proces izrade. Zatim slede autentičnost i unikatnost nameštaja, ali i funkcionalnost i veća upotreba prostora.

Naravno, ne treba zaboraviti da ovakav način izrade nameštaja doprinosi da se u vašem domu nađu originalni komadi nameštaja po vašoj želji. Svakako, na jednoj strani su sve pogodnosti, a na drugoj cena. Ali, razumljivo je zašto je uvek bio i zašto će uvek biti nameštaj po meri na ceni. A kada se sabere renoviranje stana i ovakav način opremanja, cifra ume da bude visoka.

Renoviranje stana i nameštaj po meri

Ukoliko ne znate kako da iskoristite mali prostor u kuhinji, a ne može da vam stane ceo viseći deo, onda je kuhinja po meri pravi izbor. Svakako, najbolje rešenje jeste poručivati nameštaj po meri u situacijama kada kuhinje ili drugi delovi vašeg stana nisu standardnih veličina. E tada je jedino rešenje nameštaj po meri.

Preuređeno potkrovlje, sobe sa visokim plafonom, uski hodnici ili dečija soba prostorije su koje uglavnom zahtevaju izradu nameštaja po meri. Sobe sa visokom tavanicom idealne su zapostavljanje američkog plakara, tzv. plakara koji zauzima prostor od zida do zida, ali svakako nemojte ga postavljati u određenu prostoriju po svaku cenu.

Dečiji nameštaj je posebna priča. On se obično izrađuje po posebnim merama, ali i po želji roditelja, pa ako biste da vaš mališan spava u krevetu u obliku automobila, onda mu to možete i omogućiti. Takođe, za vašu mezimicu možete opremiti sobu kao iz bajke. Sve može, samo ako imate dovoljno finansijskih sredstava.

Kada se ljudi odlučuju za nameštaj po meri?

Mali i nefunkcionalan prostor najčešće zahteva opremanje i izradu nameštaja po meri. Posebne želje ukućana takođe zahtevaju ovakav nameštaj, ali i zahtevi potrošača koji na tržištu ne mogu da pronađu nameštaj koji će zadovoljiti njihove kritetijume i ukus, a uz to i da bude kvalitetan.

Najčešće se potrošači odlučuju za kuhinje po meri, jer da bi se sve savršeno uklopilo i da bi prostor bio funkcionalan, onda su ovakve kuhinje najbolje rešenje. Američki plakari rešenje su za sve dame koje ne znaju šta će sa svojom ogromnom količinom garderobe, a komode za obuću u dobro su idejno rešenje za manje i uske hodnike.

Dečija soba zahteva poseban plan i osmišljavanje, ali ako želite da vaše dete ima svoj mali kutak iz bajke, onda sigurno nećete pogrešite ako izaberete nameštaj po meri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *