Blog

Kratak vodič za renoviranje stana: enterijerski trendovi i izolacija

Onda kada se odlučite za renoviranje stana, trebalo bi dobro da razmislite kako ćete rasporediti finansije koje su Vam na raspolaganju i da najpre započnete sa onim onim radovima koji će Vam doneti funkcionalnost u domu i poslovnom prostoru, a tek potom da se okrenete estetici.

Možda zvuči dosadno, ali je važno da sve stavke koje biste želeli da sprovedete u delo poređate po prioritetu, jer Vam funkcionalnost može doneti značajnu kasniju uštedu novca, dok ćete estetiku biti u prilici da nadomestite i sitnijim detaljima.

Evo, uostalom, koji su to radovi koje Vam stručnjaci predlažu da sprovedete ove sezone.

PVC stolarija kao MUST HAVE

Najpre, znate i sami koliko je izolacija važna. Prozori koji dobro ne dihtuju mogu uvećati račune za grejanje i struju do čak 100%, a sve zarad toga što nikako da se odlučite za promenu stolarije.

Sada je vreme – ne čekajte više, već odlučite da PVC stolarija postane deo i Vašeg doma. Ova vrsta stolarije postala je popularna i na našem tržištu, i to s razlogom: materijali od kojih se pravi jednostavno se prilagođavaju svim dimenzijama do u mikrometar, te nema bojazni za prodorom toplog ili hladnog vazduha spolja.

Izolaciju od buke nećemo ni spominjati, jer nju dobro poznaju svi oni koji se okrenuli PVC stolariji u bučnim gradovima.

Sem toga, ova vrsta stolarija već do godinu dana sama sebe isplati kroz umanjene dažbine, te ukoliko finansije nisu preterano na Vašoj strani, ovo je vid ulaganja o kome treba da razmislite jer se svakako isplati.

Sasvim drugačija rasveta

Rasveta je ono što može u potpunosti promeniti Vaš enterijer bez preteranog ulaganja. Osvetljenje koje ističe prednosti i skriva mane svakog enterijera podjednako je funkcionalna i estetska stavka, te vredi razmatranja onda kada planirate uređenje.

Kao posebno moderni, ove sezone izdvajaju se neobični lusteri koji se lako uklapaju u svaki enterijerski stil. Ovom prilikom pomenućemo samo one glamurozne od stakla, perli i biserčića, ali i one moderne, jednostavnih i strogih linija.

I jedni i drugi veoma lako mogu vizuelno odvojiti trpezariju od dnevne sobe, dve prostorije koje se u poslednje vreme često nalaze u okviru jedne, te su ujedno praktično i veoma elegatno/moderno rešenje.

Moderne pločice za kuhinju i kupatilo

Kuhinju i kupatilo najlakše je srediti uz moderne pločice, te ovde možete brinuti samo o tome koji konkretan stil želite da postignete u ovim prostorijama.

Za kuhinju se ove sezone izdvajaju pločice većih formata u mat verzijama, od klasične bele do bež i sive, a u kombinaciji sa crvenim kuhinjskim nameštajem. Kao upečatljiv detalj, u okviru ovog uređenja izdvaja se karirana bordura od lomljenih pločica, poput mozaika, na kojoj se nalaze izabrane i dodate boje.

Kupatilo se, sa druge strane, okreće spa varijantama koje imaju tu prednost da nude opuštanje svakog dana, te se za ovu prostoriju biraju pastelne zelene pločice u kombinaciji sa onima koje imitiraju boju i teksturu drveta, velikog formata,a za oblaganje tuš kabine ili kade, kao izdvojen deo. Na ovaj način, vizuelni spoj drveta i zelenila unosi i dašak prirode u Vaš dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *