Blog

Kuhinje od punog drveta

Ulaganje novca u kvalitetnu kuhinju po meri je investicija koja se svakako isplati naročito nakon dugog niza godina.

Kuhinje mogu biti izrađene od:

– Medijapana
– Univera
– Drveta.

Saveti majstora:

Izrada kuhinje po meri Vašeg prostora zahteva pre svega detaljan plan i raspored svakog elementa. Cilj svakog dobrog stolara je da maksimalno zadovolji sve potrebe i zahteve klijenta ali isto tako može biti od velike pomoći u pronalaženju mnogih rešenja i ideja. Vi svakako možete prelistati mnoge časopise koje se bave ovim temama kao i pregledati bezbroj internet stranica što Vam može biti od dodatne pomoći pri samom kreiranju. Sa verodostojnim 3D prikazom koji u poslednje vreme izrađuje gotovo svaki majstor koji se ovim poslom bavi, sve je mnogo olakšano jer Vi unapred možete videti izgled Vaše kuhinje i njeno uklapanje u prostoru. Na ovaj način greške su gotovo nezamislive.

Važno je da pronađete pedantnog i odgovornog majstora sa iskustvom kako bi dobili tačno ono što ste zamislili i na pravi način uložili novac. Shodno Vašim mogućnostima Vi odlučujete o odabiru materijala, propratne aparature i ostalih detalja.

Prednosti drveta kao prirodnog materijala:

U poslednje vreme puno drvo u izradi kuhinja nije toliko zastupljeno kod nas ali u slučaju da se ipak odlučite za ovaj materijal treba obratiti pažnju na pojedine detalje. Izrada kuhinje od punog drveta ne zahteva u potpunosti korišćenje ovog materijala za sve njene delove.Korpusi su uglavnom od iverala ili furnirane iverice dok su frontovi od drveta. Ni kod frontova ne mora u potpunosti da bude sve drveno. Sa drvenim okvirima koji se uklapaju sa šperpločom može se postići jako dobar efekat. Koliko će koštati sama kuhinja zavisi isključivo od vrste materijala tj. kvaliteta drveta. Sa egzotičnim vrstama drveta treba biti pažljiv jer cene mogu biti zaista visoke.

Kvalitet mehanizacije:

Kvalitet kuhinjskih okova je od izuzetne važnosti. Kako bi sprečili škripu, zapinjanje i slične probleme treba odabrati odgovarajuće i što kvalitetnije ručice, sisteme za otvaranje fioka, podizne mehanizme i druge elemente. Pored materijala kvalitet okova direktno utiče na sam kvalitet i cenu kuhinje. Od Vas i Vašeg ličnog ukusa i mogućnosti zavisi izgled i vrste ručica i ostalih detalja.

Osnovne karakteristike kuhinja izrađenih od drveta:

Drvene kuhinje na prvom mestu odišu nekom posebnom toplinom i u poređenju sa drugim materijalima imaju svoju čar. Pored lepote i topline koje mogu da pruže za njihovu izradu potrebni su majstori sa velikim zanatskim umećem kao i plemeniti materijali zbog kojih su ovakve kuhinje dosta skupe. Od standardnih materijala za izradu koriste se bukva, hrast, orah, trešnja i mahagoni.

Izrada kuhinja od drveta:

U izradi kuhinja po meri sve je potpuno prilagođeno zahtevima klijenata i datom prostoru. Upotrebom najkvalitetnijih materijala i okova kvalitet svake kuhinje izrađene na ovaj način ne može izostati. Postoji mogućnost korišćenja jeftinijih materijala pa čak i raznih kombinacija u cilju postizanja optimalnog odnosa cene i određenih karakteristika. U poređenju sa univerom i medijapanom kuhinje za čiju se izradu koristi masivno drvo su znatno skuplje, kvalitetnije i dugotrajnije.

Klasičan izgled kuhinje izrađene od drveta idealno se može složiti sa stilski opremljenim prostorima svejedno da li je u pitanju apartman, kuća ili vikendica. Sa ovakvim tipom kuhinje stvara se topao i bogati utisak u prostoru.

Prednosti kuhinje po meri:

Kuhinja po meri pruža mogućnost jednostavnog uklapanja svakog elementa u dati prostor. Kada kvalitetnom materijalu dodate iskusnog majstora uspeh je zagarantovan.

Adekvatan dizajn i estetski oblikovana kuhinja po Vašoj želji i meri može dati sopstveni pečat Vašem domu. Uz estetski efekat veoma je važno da kuhinja bude funkcionalna i korisna. U poslednje vreme se sve više akcenat stavlja na što modernije elemente, najsavremeniju tehniku i ostale sitne aparate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *