Blog

Kuhinje po meri – prava promena u novoj godini

Nova godina najčešće mnogima posluži kao izgovor za donošenje novih odluka, svode se računi i što bi se u našem narodu reklo okreće se novi list. Mnogi požele da u novoj godini preurede stan, kupe nešto novo za kuću, otputuju u drugu zemlju ili pak smisle šta je to što bi u novoj godini želeli da ostvare. Tako na primer, ima i onih kojima je ova godina pravo vreme za renoviranje stana. Promene u domu su odavno smišljali, ali tek sada su uklopili želje i mogućnosti, pa žele da preurede svoj životni kutak. Dok jedni razmišljaju kako da se skuće, ima i onih koji bi da se provedu i lepo zabave. Što bi se reklo, svako prema mogućnostima.

Ako pripadate grupi onih koji bi da preurede stan ili bi da promene nešto u svom enterijeru, onda imamo nekoliko predloga za vas. Naime, nađe se dobrih predloga, kvalitetnih idejnih rešenja, samo je pitanje koliko ste novca spremili da potrošite, jer uvek je to prvo pitanje. Ukoliko ste od onih sa debljim novčanikom, onda nema razloga za brigu i preračunavanje. Treba samo da izaberete i majstori dolaze na vašu adresu.

Naravno, ako ste rešili da preuredite kuhinju, sada su kuhinje po meri glavno arhitektonsko rešenje. Više ne morate da razmišljate o tome da li će se radni sto uklopiti u ćošak vaše kuhinje i da li će vam biti tesno dok kuvate, jer kuhinje po meri su pravo rešenje za vaše probleme.

Šta je to što bi trebalo da znate kada se kuhinje po meri u pitanju?

Iako se na prvi pogled čini da se kuhinje po meri znatno skuplje nego gotovi kuhinjski elementi, preračunajte se pa odlučite šta vam je isplativije. Kada se malo razmisli postavlja se pitanje, da li bolje da kupite gotovu kuhinju i onda ustanovite da imate malo prostora dok kuvate i da jedva uglavite sve delove kuhinjskog nameštaja ili vam je lakše da se sve savšeno uklopi u vaš prostor tako što ćete se odlučiti za nove kuhinje po meri. Na ovaj način možete da izaberete od kojeg dela će biti svaki deo kuhinjskog nameštaja, jer upravo od samog materijala zavisi i cena kuhinje po meri. Osim od materijala i debljina koju ima radna ploča takođe utiče na cenu.

Treba napomenuti da ukoliko se odlučite da u vaš stan stigne kuhinja po meri, onda se najpre raspitajte da li i njena ugradnja uazi u cenu. Uglavnom je montaža uračunata, ali za svaki slučaj pitajte na vreme da ne biste dodatno plaćali.

Međutim, ako biste da budete sami svoj majstor, onda angažujte ljude koji su iz te struke. Arhitekta i stolar su nezaobilazni, pa ako se ne razumete baš u stolariju ostavite stručnim ljudima da urade sve što je potrebno, a vi samo nadgledajte.

Ne bi bilo loše da pogledate što ima sve u ponudi, koji su stilovi u trendu i šta bi trebalo uklopiti, jer ćete onda biti potpuno pripremljeni za montiranje. Svako predznanje dobro dođe, zato se potrudite i nova kuhinja će biti gotova za tili čas. Ili jednostavno dozvolite stručnjacima da ureda svoje, a vi kontrolišite radove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *