Blog

Male promene enterijera: novo osvetljenje u vašem domu

Promena osvetljenja može učiniti da enterijer izgleda kao sasvim nov, te se stoga najčešće i savetuje onda kada se teži tome da se samo jednom izmenom dobije potpuno drugačiji ambijent. Stoga vam predlažemo najmodernije vrste osvetljenja u svakoj prostoriji ponaosob, a kako će vam za ovaj posao biti potreban dobar i profesionalan električar, evo i saveta kako da ga pronađete.

Zamena osvetljenja u kupatilu

Kupatilo može dobiti sasvim nov izgled ukoliko se standardno osvetljenje zameni led sijalicama, koje ujedno stvaraju i najprirodniju svetlost u ovoj prostoriji u kojoj, neretko, nema dnevnog osvetljenja. Kao poseban dodatak predlažemo sijalice oko ogledala, koje će učiniti da se osećate kao prava filmska zvezda. Takođe, dobra ideja su i led sijalice u ormariću i iznad ogledala, koje ujedno štede i prostor, dok se ostatak osvetljenja može smestiti na sredinu plafona ili pak po njegovim ivicama. Kako je kupatilo prostor u kome je najveća vlaga, odmah vam napominjemo da ovaj posao mora izvršiti dobar električar, kako ne biste kasnije ulazili u bespotrebne troškove i beskonačne popravke.

Novo osvetljenje u kuhinji i trpezariji

Kuhinja može zablistati novim sjajem ukoliko dodate osvetljenje tik iznad radne površine i uopšte i kuhinjskim elementima iznad sudopere i ostalih donjih delova. Tome treba dodati i osvetljenje postavljeno na sredinu plafona kao dodatak, tako da naizmenično možete uključivati svetlo tamo gde vam je potrebno.

Kada su u pitanju trpezarije, dizajneri savetuju da ostanete verni klasici – jednom većem, upadljivom lusteru iznad trpezarijskog stola, koji će ujedno biti i najupečatljivi ukras prostorije. Izbor je veliki, te vam neće biti teško da pronađete nešto za sebe.

Sasvim drugačija osvetljenost dnevnog boravka i spavaće sobe

U zavisnost od mogućnosti prostora, dizajneri predlažu da se u spavaće sobe ugrade zidne lampe sa obe strane kreveta i jedan upečatljiv luster na samom plafonu – sve u cilju minimalizma i uštede prostora, odnosno zamene bespotrebnih detalja jednim upadljivim elementom poput lustera. Sa druge strane, u dnevnom boravku i dalje dominira led osvetljenje. Poput kupatila, i za ovo će vam biti potreban dobar električar, jer pored spuštenih plafona i osvetljenja u obliku zvezdanog neba dizajneri predlažu i osvetljenost čitavih ćoškova prostorije, pto je ipak zahtevniji posao.

Kako se pronalazi dobar električar

Svakako da će vam za sve navedene radove biti potreban dobar električar, jer pojedini zahtevi današnjij enterijerskih trendova nisu tako jednostavni za sprovođenje.

Upravo zbog toga je potrebna zamena čitavog sistema osvetljenja, kao i provera instalacija, što vam sve može obaviti jedino zaista profesionalni električar ili čak čitav njegov tim.

Svakako da je usmena preporuka od strane ljudi kojima verujete i najbolja, međutim, kada ona izostane, morate se okrenuti alternativnim metodama, u koje svakako spada pretraga interneta.

Kako tu ne biste zalutali, savetujemo vam da prvo proverite koji električar nudi koju cenu, te koji ima najviše pozitivnih komentara za svoj rad. Preporuka starih klijenata itekako je značajna, jer to znači da je u pitanju majstor električar koji dobro obavlja svoj posao i koji je precizan i brz.

Kada suzite svoju pretragu na ovaj način, obavezno se unapred posavetujte sa odabranim majstorima i jasno iznesite šta vam je potrebno. Profesionalni električar znaće koliko je vremena za isto potrebno i biti dovoljno umešan da vaše zamisli sprovede u delo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *