Blog

Predstavljamo vam: moderno, spa i retro uređenje kupatila

Kada je u pitanju uređenje kupatila, trendovi će ove sezone u prvi plan staviti spa, moderan i retro stil, sa pojedinim razlikama u odnosu na prošle sezone. Mi vam izdvajamo glavne elemente u svakom od tri načina sređivanja ove prostorije, a vi se odlučite za onu koja najviše odgovara vašim sklonostima, ukusu i željama.

Aktuelni, trendi elementi kupatila

Moderno uređenje kupatila ove sezone će podrazumevati klasični minimalizam u nešto drugačijim kontrastima od onih na koje smo navikli, i to je ono na šta treba obratiti posebnu pažnju. Naime, umesto klasičnog spoja crne i bele dizajneri se ove sezone okreću kombinacijama bež i braon kao dominantim ili pak u potpunosti crnom kupatilu koje će akcentovati detalji u jarkim bojama.

Nemojte bežati od ovakvih spojeva, jer se oni samo na prvi pogled mogu učiniti komplikovanim za sprovođenje. Moderno uređenje kupatila ćete veoma lako sprovesti ako se odlučite za mat pločice većih dimenzija u nekom od navedenih tonova, koje će predstavljati i savršenu osnovu za dalju nadgradnju.

Trendi uređenje kupatila dalje treba nastaviti dodavanjem upečatljivih sitnica u narandžastoj ili žutoj boji, koje će dodatno osvežiti čitav prostor i dodati mu efektnu završnicu.

Pomenute nijanse možete koristiti za kupatilsku opremu, poput držača i boca za sapune i šampone, peškire, ram ogledala i slično.

Spa uređenje kupatila za opuštanje

Spa i ove sezone ostaje hit izbor kada je uređenje kupatila u pitanju, jedino što će ga ovoga puta ispratiti nešto tamnije nijanse. Tako se utisak prirode koji je i cilj za spa uređenje kupatila postiže pre svega ubacivanjem tamne zelene boje, koja će predstavljati prvi izbor za kupatilsku opremu, kao i zavesu za kadu ili tuš kabinu. Podne prostirke bi takođe mogle biti u ovoj boji.

Pločice, kako podne tako i zidne, ostaju u mat verziji i bojama drveta. Akcentovanje makar jednog dela kupatila – ako ne i poda i/ili čitavih zidova – pločicama sa teksturom i šarama drveta takođe je obavezno za spa utisak.

Ne smete zaboraviti ni da spa uređenje kupatila za cilj ima opuštanje, te bi čitavom prostoru obavezno trebalo dodati i sveće, mirišljave štapiće i slično.

Retro varijanta kupatila za malo novca

Na samom kraju, tu je i najeftinija, ali i veoma moderna, verzija za uređenje kupatila koja se praktikuje širom sveta. Naime, retro kupatila postižu se dodavanjem starog ili prefarbanog nameštaja, sačinjenog od komada koji vam više nisu potrebni ili pak na nekom tavanu skupljaju prašinu.

To može biti komoda ili noćni stočić koja će se naći ispod lavaboa, i biti odličan prvi korak za retro uređenje kupatila, tek ukoliko se prefarba u belu boju i sa strana „oguli“ šmirglom.

Dalje, retro uređenje kupatila postići ćete veoma lako i dodavanjem pletenih korpi svih veličina, od onih većih za veš do onih manjih u koje se mogu odlagati razne sitnice, a koje možete i sami napraviti od starih novina.

Na kraju, retro uređenje kupatila efektno završite dodavanjem ogledala u nekom starom ramu iznad lavaboa, kao i vezenih peškira sa resama i plastičnim držačima za sapun čije šare imitiraju drvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *