Blog

Saveti: Na šta obratiti pažnju kada kupujete električne uređaje

Kupovina električnih kućnih uređaja nije mala stvar, a ni mala investicija. Kada kupujete tako neke vredne stvari onda očekujete da vam one traju, da vam dobro služe i da se ne kvare često. Za uređaje poput frižidera, šporeta, klime, veš mašine treba odvojiti veću sumu novca, ukoliko želite da kupite kvalitetno.

Međutim, nije u svim slučajevima cena odraz kvaliteta. Nekada pažnju morate obratiti i na karakteristike određenog uređaja, ali i na njegovu marku, kao i na garanciju. Možete se posevetovati sa nekim sturčnjakom, prijateljem koji poznaje tu materiju ili jednostavno možete pitati za savet vašeg električara. U zavisnosti od vaših prohteva i mogućnosti vi ćete odabrati najbolje za vas u tom trenutku, a mi vam savetujemo na šta sve treba da obratite pažnju kada je kupovina ovog tipa uređaja u pitanju.

Kupovina šporeta – šporeti na gas su isplativiji

Nije bitna samo ušteda prilikom kupovine određenih uređaja, već i prilikom korišćenja. Svi koji su prešli sa električnog na šporet na gas su potvrdili da im je to jedan od pametnijih poteza u životu. Jedna boca plina može da traje i do dva meseca, a ne košta više od 800 dinara. Ono što je još prednost, to je i da se hrana mnogo brže sprema kada se spreman na gas. Ukoliko baš niste sigurni u ovo, onda vam savetujemo da kupite kombinovani šporet, koji koristi kako sturju, tako i plin. Odnosno dve ploče rade na struju, dok druge dve rade na gas.

Samim tim, u svakom trenutku moći ćete da koristite onu ploču koja vam više odgovara. Pored toga što su ovakvi tipovi šporeta isplativiji, oni su i sa ekološke strane prihvatljiviji. Pre kupovine ovog šporeta, preporučujemo vam i da o svim prednostima porazgovarate sa stručnjakom, električarom i sami se uverite u pogodnosti istog.

Kupovina frižidera – birajte one sa sistemom samodleđivanja

Odmrzavanje frižidera na svakih dva meseca nije ni malo lak posao. Zato, prilikom kupovine frižidera birajte one koji imaju sistem automatskog odleđavanja. To će vam uštedeti vreme, ali to znači i da nećete više morati da brinete da li će se dogoditi to da se frižider previše zaledi. Savetujemo vam da birate one frižidere koji koriste manje električne energije, a to znači da treba da birate novije marke frižidera.

Ukoliko niste sigurni šta je sada aktuelno na tržištu i koji frižideri se najmanje kvare, onda pomoć potražite konsultujući se sa vašim električarom. Uglavom su električari ti koji najbolje znaju trenutnu situaciju na tržištu, jer zbog opisa posla sve to prate. Samim tim, električar će znati da vam preporuču najbolji model, koji odgovara vašim potrebama, ali i vašem budžetu.

Kupovina mašine za veš – dobro provereni kvalitet

Koliko god se tvrdilo da su mašine za veš danas toliko poboljšale svoj kvalitet, to baš i nije slučaj u praksi. U domaćinstvima se najčešće i dalje kvare mašine i to upravo mašine novijeg datuma. Zašto je to tako, još uvek ne postoji odgovor. Električari imaju pune ruke posla kada su u pitanju mašine.

Pojedine mašine starijih generacija i dalje traju i pokazale su savršene karakteristike i zato ih u određeim domaćinstvima još uvek ne menjaju. Ovde svakako treba da se konsultujete kako sa vašim električarom, tako i sa prijateljima koji su skoro kupili mašine

Kupovina mašine za sudove – birajte mašine koje troše manje vode

Isti je slučaj kao i u prethodnom primeru. Naime, mašine novije generacije troše sve manje vode i to je njihova prednost. Naravno da je i vama u interesu da potrošite što manje vode. Ono što je još interesantnije kada su mašine novije generacije u pitanju jeste i to da one prilikom rada ne ispuštaju veliku buku. Na to takođe treba da obratite pažnju prilikom kupovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *