Blog

Ugradne mašine za sudove

Odavno se za mašinu za sudove ne može reći da je u pitanju moda ili prestiž. Ovo je uređaj koji je neophodan svakoj savremenoj ženi koja ukoliko ne mora, ne želi svo svoje slobodno vreme da provede u kuhinji. Svaka domaćica koja još uvek nije spoznala prednosti ovog uređaja to treba svakako da uradi.

Bogata ponuda na našem tržištu zadovoljiće potrebe i onih najzahtevnijih. Najtraženiji su svakako ugradni modeli koji će se odlično uklopiti u Vašu kuhinju. Među različitim programima raznih modela posebno se može izdvojiti veoma efikasan higijenski program nakon kojeg se ne morate brinuti da li je flašica za bebu sterilisana na pravi način. Uz ovakvu vrstu programa budite sigurni da ste sprečili svaku pojavu bakterija.

Ušteda vremena uz mašinu za pranje posuđa:

Statistički podaci govore da se u pranju sudova u toku samo jednog dana potroši i do 45 minuta. Kada se izračuna za celu nedelju to je oko 5 sati i više, a za ceo mesec jedan ceo dan. Vreme provedeno u pranju sudova može se iskoristiti na mnogo bolji način što ćete zasigurno učiniti dok Vaša mašina obavlja svoju dužnost.

Kako najlakše do savršenog reda u Vašoj kuhinji:

Gomila zaprljanih sudova svuda po kuhinji, koju možete videti prilikom svakog ulaska u nju su u ovom slučaju prošlost. Zaprljane sudove posle svakog obroka treba samo smestiti u mašinu i uključiti je kada napunite mašinu. Na ovaj način u Vašoj kuhinji će u svakom momentu sve biti čisto i besprekorno.

Nega ruku:

Koliko zapravo možete da održite negovane ruke i nokte ukoliko non stop ručno perete sudove? Jedino da svaki čas iznova mažete lak na noktima i nanosite gomile kreme kako bi sačuvali kožu od nemilosrdnih deterdženata. Sa mašinom za pranje posuđa nećete imati ovakav problem. Ona će Vas poštedeti svakodnevnog kvašenja i upotrebe hemikalija a Vaše ruke će biti nežne i meke.

Mašina za pranje posuđa štedi struju i vodu:

U toku pranja posuđa vrlo često nam se dešava da ostavljamo predugo da topla voda teče. Sa mašinom za sudove ćete svakako uštedeti, jer je u pitanju dvostruko manja količina potrošene električne energije i gotovo četvorostruko manja količina utrošene vode u toku jednog ciklusa u odnosu na ručno pranje. Na ovaj način smanjuju se računi, a dobija blistavo čisto posuđe.

Čistoća posuđa na visokom nivou:

Odavno smo svi izgubili snagu i volju da se borimo sa prljavim masnim posuđem, gomilom čaša i šolja ili pribora naročito nakon proslava, rođendana i sl. Najveća prednost što se tiče mašine za pranje posuđa je njen rad na temperaturi vode od 65 stepeni C. U ovom slučaju će posuđe zasigurno biti dobro i temeljno oprano i uklonjene sve bakterije. Sa ovom temperaturom nemoguće je posuđe ručno prati.

Najnovije generacije ugradnih mašina za pranje posuđa:

Neke od najnovijih modela sa visokom energetskom klasom A+ nude pranje čak 13 kompleta posuđa, više od 5 različitih programa i 5 različitih temperatura od 40 do 70 stepeni C. Uz najnoviju tehnologiju sa 24 rotirajućih mlaznica visokog pritiska, biće otklonjena sva nečistoća kako sa manjeg tako i sa velikog posuđa. Kod ugradnih mašina komande nisu vidljive, ali učinak njenog rada odnosno pranja svakako jeste. Još jedna od prednosti može biti i mogućnost odloženog starta i do 24 sata što je naročito korisno za uštedu električne energije.

Korišćenje mašine za pranje posuđa i najčešća pitanja:

• Da li je potrebno da se sudovi ispiraju pre odlaganja u mašinu?

S obzirom na visoko efikasne sisteme pranja kod kojih je maksimalno smanjena potrošnja i vode i električne energije, velika razlika postoji između modela od pre 10 godina i sad. Pored utroška vode i struje promenjen je i način odlaganja posuđa u mašinu kao i rešeno pitanje ostataka hrane. Tako sada na primer nije obavezno ispiranje posuđa i uklanjanje ostataka hrane jer će se najnoviji modeli sa posebno ugrađenim metodama svakako izboriti sa ovim stvarima.

Prvenstveno jer je temperatura vode na najvišem nivou što će hranu u potpunosti omekšati. Povećana je znatno i snaga prskanja a pored najnovijeg dizajna pregrada i postavljenih glava prskalica voda ima izvanredan pristup posuđu. Zaključak je da ukoliko ne prepunjavate mašinu sa posuđem i ne stavljate ga preblizu nije potrebno ispiranje hrane. Nakon završenog ciklusa ostatke hrane nakupljene oko filtera jednostavno samo izbacite. Kod najnovijih sistema, filteri su poput levka i u njima se skupljaju svi ostaci hrane. Iz higijenskog razloga i sprečavanja neprijatnih mirisa obavezno je čišćenje i redovno pražnjenje filtera.

• Koji deterdžent treba koristiti?

Savetuje se upotreba tableta ili pakovanja sve u jedan, koje imaju tačne količine praška i agensa koji služi za ispiranje, pa se u ovom slučaju ne mora puniti rezervoar. Sa korišćenjem praška odnosno deterdženta obavezno je i sipanje agensa za ispiranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *