Blog

Vrata za tuš kabine

Prostor namenjen kupatilima odavno nije poput ormara mali i skučen, već se radi o kompletno opremljenim prostranim sobama gde se održava higijena tela i duha, gde se sam proces tuširanja pretvara u relaksaciju i wellnes. Moderno dizajnirani modeli tuš kabina stranih proizvođača potrudili su se da njihove proizvode krase najbolje karakteristike poput:

– Maksimalno obezbeđene funkcionalnosti, zaptivanja i bezbednosti.
– Atraktivnog, modernog, minimalističkog ili luksuznog dizajna.
– Originalno rešenje u vidu maksimalno iskorišćenog prostora.
– Mogućnost poručivanja tuš kabina po meri.

Uz sve to oni će Vam obezbediti profesionalnu montažu, servisiranje i sve potrebne delove.

Vrata za tuš kabine:

Dimenzije prostora, dizajnerske želje klijenta i cena direktno utiču na izbor tuš vrata koje mogu biti u raznim varijantama. Kod malog ulaznog prostora najbolje rešenje je postavljanje klasičnih vrata koja imaju kačenje na zid. Veće dimenzije tuš kabina zahtevaju vrata koja imaju fiksne segmente.

Četvrtasti modeli:

Ukoliko želite da staklo oiviči prostor između dva zida u samom uglu kupatila najbolje rešenje je ugradnja četvrtastih odnosno pravougaonih tuš kabina. Za izradu pravougaonih tuš kabina uglavnom se koristi kaljeno staklo a dimenzije pored klasičnih mogu biti i po meri određenog prostora što je dodatna olakšavajuća okolnost. Kod malih kupatila savetuje se postavljanje tuš kabina koja imaju vrata i bočna stakla a kod srednjih i velikih kabina modele koji imaju fiksne segmente sa bočnim staklima.

Modeli sa harmonika vratima:

Standardne dimenzije harmonika tuš kabina ili po meri Vašeg kupatila najpraktičnije su rešenje kod malih ograničenih prostora. Ova vrsta tuš kabina može se naći u različitim varijantama i imati vrata oivičena sa tri zida, klasične pravougaone kabine koje imaju bočna stakla i harmonika vrata do paravana za kade. Maksimalne dimenzije ovakvih vrata su 80 sa 200 santimetara iz dva segmenta. Veće dimenzije takođe zahtevaju fiksne segmente a za njihovu izradu koriste se kaljeno staklo i hromirani okovi otporni na vodu.

Paravan za kadu:

Mogu se u potpunosti prilagoditi merama Vašeg prostora i kade. Razni modeli hidromasažnih kada mogu imati paravane kojima se sprečava prskanje vode po kupatilu i samim tim olakšava održavanje ovih prostora.

oput vrata za tuš kabine i kod paravana za kade postoji više modela od fiksnih do pomičnih paravana, ona koja imaju fiksne segmente i vrata do harmonika tuš paravana sa kojima se štedi na prostoru. Harmonika tuš paravani su veoma praktični jer same dimenzije i način otvaranja znatno olakšavaju njihovo korišćenje naročito ukoliko smeta poneki kupatilski element i sl.

Walk In model tuš kabine:

U poslednje vreme ovo je jedna od najpopularijih varijanti kada je u pitanju svetsko tržište. Radi se o minimalističkim tuš kabinama koje nemaju previše detalja već velike prozirne staklene površine bez vrata sa slobodnim ulaskom u kabinu. Elegantan dizajn ovakvih modela tuš kabina Vašem kupatilu će svakako dati lični pečat.

Pentagonalne tuš kabine:

Odlične su za ugaone instalacije među dva zida. U poređenju sa pravouganim tuš kabinama one još više štede na prostoru i vrata su prema fiksnom staklu postavljena pod uglom od 135 stepeni.

Specifični modeli tuš kabina:

Pod specifičnim modelima smatraju se kabine koju su uklopljene u kosine, imaju jednu stranu naslonjenu na zid ili kadu ili imaju sa sve tri strane staklo. To su zapravo kabine koje se mogu uklopiti jedino u prostor po Vašoj želji i merama a od mašte i kreativnosti zavisi i njihov izgled jer su mogućnosti zaista ogromne.

Osnovne karakteristike materijala:

Prvoklasni kvalitet i izuzetna posvećenost dizajnu i samom izgledu tuš kabina odlika je vrhunskih proizvođača ove opreme za Vaša kupatila. Kvalitet stakla kao i završna obrada od presudnog su značaja za svaku tuš kabinu.

Kvalitet stakla:

Sa kaljenim staklom debljine 8 milimetara obezbeđena je sigurnost i čvrstina. U samom procesu kaljenja povećana je otpornost na oštećenja tj. lomljenje. U slučaju da se ovakvo staklo slomi ono će se rasuti u male deliće ne preterano oštre. Peskiranje stakla je još jedna dodatna opcija koja zavisi isključivo od Vaše želje.

Kvalitet okova:

Čvrsti visokokvalitetni mesing sa poliranim hromom u završnoj obradi koristi se za izradu šarki. Ovakav kvalitet garantuje sprečavanje zadržavanja kamenca. Da bi se fiksirali za zidove koriste se fiksevi od poliranog hroma ili zidni profili koji imaju maske od brušenog ili poliranog hroma. U kvalitetnom dihtovanju pomažu PVC ili silikonske gume kojima se sprečava prodiranje vode van kabine.

Funkcionalan prostor:

Uz dizajnerske i estetske prednosti, funkcionalnost tuš kabina je ipak na prvom mestu. Vrata se mogu zatvarati uz pomoć magneta, uz pomoć zaptivnih lajsni od PVC materijala ili silikona čime se sprečava prodiranje vode van tuš kabina a pored standardnih dimenzija moguće je poručivanje tuš kabina po Vašoj meri i želji što je svakako dodatna prednost.

Održavanje tuš kabina:

Prvenstveno je najvažnije da se uzmu precizne mere pre same izrade tuš kabina. I najmanja odstupanja od idealnih ravni mogu dovesti do niza problema i nemogućnosti pravilne ugradnje.

Što se tiče samog održavanja tuš kabina nikako se ne sme dozvoliti taloženje kamenca i neredovno čišćenje. Tretiranje stakla recimo najbolje je uz pomoć pamučne krpe i tečnih sredstava bez abraziva i drugih agresivnih supstanci koje mogu oštetiti glazure stakla i okove.

Čišćenje hromiranih površina najbolje je mešavinom vode i sapunice i korišćenjem pamučne krpe. Uz pomoć sredstava protiv kamenca redovno treba isprskati šarke kako ne bi došlo do eventualne škripe zbog nagomilanog kamenca. U slučaju da se staklo pomera u određenoj meri treba samo dotegnuti šrafove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *