Blog

Zašto su kuhinje po meri savršena odluka kada uređujete svoj dom?

Uređenje enterijera nikako nije lak posao, budući da zahteva mnogo truda, mnogo rada, ali i razmišljanja o tome kako je najbolje sve srediti i kojim pravcem ići. Uvek je akcenat na tome da krajnji rezultat da lep, prijatan i na oko dobar enterijer, ali da se sve to uklopi i sa funkcionalnošću.

Upravo funkcionalnost mora da bude priroritet, jer lepota prostora bez upotrebljivosti i korisnosti gubi na značaju. Kao najomiljeniji deo svakog doma, kuhinja bi uvek trebalo da bude na prvom mestu. One su mesto u svakom domu, bez obzira na to koliko on mali ili veliki bio, na kojem se porodica okuplja, gde se vode oni najlepši i najznačanjini razgovori, gde se dešava celokupna kreativnost, a neretko, cela sreća i zadovoljstvo jedne porodice krene upravo od savršenih ukusa koji se u kuhinji spremaju, a onda i isprobavaju.

Zato jeste potrebno da kuhinja odiše toplinom, prijatnim izgledom, ali i da bude u potpunosti funkcionalna, zbog čega u njenom uređivanju uvek treba doneti odluku za izradu kuhinje po meri.

Zašto baš kuhinje po meri?

Kako im i samo ime kaže, kuhinje po meri se izrađuju po potrebi osobe koja će u njoj provoditi najviše vremena, a to je najčešće domaćica, prema potrebi cele porodice, a onda i prema mogućnostima same prostorije, njenog oblika, kvadrature i smeštenosti u odnosu na ostatak doma. Najpre, ukoliko radite kuhinje po meri onda možete sami da odredite gde će koji kuhinjski element stajati. Gde će biti pozicionirani sami viseći elementi, koliko će ih brojčano biti, na koju stranu će se njihova vrata otvarati, koliko će imati polica, na kojem razmaku će biti jedna od druge i tako sve do najsitnijih detalja. Sve ovo se odnosi i na donje elemente, sudoperu, radnu površinu, neke fioke, dodatne police u donjim elementima, ugradne delove u koje može da se „sakrije“ sudomašina, frižider, elementi u koje mogu da se ugrade rerna, grejna ploča. Sve možete sami da osmislite, premerite, nacrtate i tako napravite svoju kuhinju, kuhinju po meri svojih potreba i želja.

Kuhinje po meri dobra su odluka jer nikada ne ostavljaju prostor neiskorišćenim, budući da kada se radi o standardnoj kupovini uvek ostane neki ćošak koji ničemu posle ne služi, koji ne može da se iskoristi, ovde se takve „zamke“ lako preskaču i rešavaju. Osim toga, kada radite kuhinju po meri, samo vi odlučujete kakve će ona biti boje, od kojeg materijala, da li će postojati u svemu tome nekih kombinacija, kako u bojama, tako i u korišćenim materijalima, pa je tako lako možete prilagoditi i uklopiti uz celokupni enterijer celog svog doma.

Uz sve ovo, kuhinje po meri, kada se svedu računi, uglavnom pokazuju da su daleko jeftinije, odnosno ekonomičnije rešenje, pa se za isti novac koji bi se potrošio u nekoj radnji gotovih elementata, ispostavlja da se dobija daleko više njih, ili jednostavno, sve na kraju bude jeftinije od proizvoda koji se kupuje kao gotov, a ne rađen po meri prostorije kojom raspolažete. Zbog toga, uvek kada razmišljate, posmatrajte da svoje uživanje uzmete ono što prija i odgovara samo vama, a kada je u pitanju mesto gde se spremaju i probaju najukusniji obroci, onda vaša kuhinja mora biti urađena po samoj meri svega toga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *